Uredništvo MMC-ja za odgovorno urednico podprlo Ksenjo Tratnik

Člani uredništva Multimedijskega centra (MMC) so po predstavitvi treh prijavljenih kandidatov na razpis za odgovornega urednika s 93-odstotki glasov podprli novinarko in urednico na MMC Ksenjo Tratnik. Kulturnik Dušan Hedl je dobil en glas podpore, nekdanja novinarka in nekdanja piarovka v kabinetu predsednika vlade v času druge vlade Janeza Janše Ksenija Koren pa nobenega.

Od 39 članov uredništva MMC-ja, ki so imeli pravico do izrekanja mnenja o novem odgovornem uredniku, se je glasovanja udeležilo 30 članov. Ksenji Tratnik je pozitivno mnenje izreklo 28 upravičencev oz. 93,3 odstotka tistih, ki so  podali svoje mnenje. Kulturniku Dušanu Hedlu je pozitivno mnenje izrekel 1 upravičenec oz. 3,3 odstotka tistih, ki so glasovali. Ksenije Koren, ki jo sicer v medijih označujejo kot »glavno Janševo medijsko operativko«, ni podprl nobeden od članov uredništva.

V skladu z zadnjimi spremembami statuta RTV bo MMC odslej odgovorno uredništvo z odgovornim urednikom. Izbranega kandidata bo imenoval generalni direktor RTV-ja Andrej Grah Whatmough na predlog direktorjev Radia Slovenije Mirka Štularja in Televizije Slovenija Uroša Urbanije ob pogoju pozitivnega mnenja večine programskih delavcev v uredništvu oziroma po pridobitvi soglasja programskega sveta RTV-ja.

Če direktorja usklajenega predloga ne bosta pripravila v 30 dneh od začetka usklajevanja, imata pravico predlagati vsak svojega kandidata, odločitev o izbranem kandidatu bo v tem primeru sprejel generalni direktor Grah Whatmough.

%d bloggers like this: