Prižiganje sveč

Zaskrbljeni ustvarjalci RTV vsebin smo včeraj pred sejo Programskega sveta v protest proti uničevanju javnega zavoda RTV Slovenija prižgali svečke pod simbolom naše hiše, kipu Dečka s piščaljo. Na kip smo dali tudi kos žice, sklenjen v krono, ki nam jo je predal direktor SAZU zaradi primeža, v katerem se je RTV znašla pod trenutnim vodstvom.

Naše dejanje ne pomeni, da smo se sprijaznili, da menimo, da je neodvisno novinarstvo mrtvo, da so kakovostne vsebine mrtve, da je javni servis mrtev. Nasprotno, še kako je živo in zato protestiramo proti uničevalcem, proti ”generalnemu vodstvu”.

Slabe pol ure po protestnem prižigu sveč je ”generalno vodstvo” odstranilo sveče. Zakaj? Kaj je generalnega direktorja Andreja Graha Whatmougha in direktorja Televizije Slovenija Uroša Urbanijo tako zmotilo? Oba sta sicer na seji nosila značko RTV SMO, ki je del stavkovnih aktivnosti. Gre za še eno v nizu ciničnih potez ”generalnega vodstva”, ki nenehno zavaja javnost, da na RTV Slovenija stavka le peščica nezadovoljnih zaposlenih.

Mi bomo svečke ponovno prižgali. Vsak dan. Dokler se uničevanje javnega zavoda ne konča.

,
%d bloggers like this: