OPOMINI SO PRIŠLI!

Petek popoldne je tak primeren čas, da začneš zaposlenim kot po tekočem traku pošiljati  Pisno opozorilo zaradi neizpolnjevanja delovnih obveznosti in opozorilo o možnosti odpovedi pogodbe o zaposlitvi v primeru ponovne kršitve. Tako se je odločil generalni direktor Andrej Grah Whatmough za sodelavce, ki so 23. avgusta in 5. septembra v studiu ob koncu Dnevnika in Slovenske kronike mirno izrekli podporo šikaniranim kolegom. O tem več TUKAJ. (https://tukajsmo.info/2022/09/20/discipliniranje-zaposlenih-opomini-pripravljeni/)  

Odgovor »generalnega vodstva« na pritiske in grožnje so torej novi pritiski in grožnje. V interni okrožnici vsem zaposlenim je »general« še zapisal, da ni dopustno, da nekateri zaposleni »svoje nestrinjanje izražajo z nepooblaščenim vstopom v studio in zlorabo medijskega prostora za izražanje osebnih stališč.«

Opomine, s katerimi je najbolj glasno grozil direktor televizije Uroš Urbanija, smo pričakovali. Gre za nove, nedopustne pritiske »generalnega vodstva« na vse, ki opozarjajo na nevzdržne razmere zlasti v Informativnem programu TVS in MMC-ju, odsotnost komunikacije in nenehne profesionalne zdrse ter kršitve novinarske in uredniške avtonomije. Vodstvo skuša na vsak način utišati zaposlene in porušiti solidarnost, ki z vsako tako grobo potezo le narašča in utrjuje prizadevanja za ohranitev javnega medija. To smo pričakovali. Ne bojimo se! Tukaj smo!

7. oktober 2022 si bomo zapolnili kot »dan opominov« – na Putinom rojstni dan. 

70 RTV-jevcev za 70 let!

,
%d bloggers like this: