TODOROVSKI: OPOMINI SO GROŽNJE IN GROŽNJE NISO DIALOG! 

»Kakšne pomembne opravke je imel generalni direktor, da je minuli četrtek brez opravičila manjkal na ustanovni seji Sveta delavcev? Tedaj smo o tem ugibali, naslednji dan smo vedeli: namesto, da bi se z zaposlenimi pogovarjal na odprti sceni, je za zaprtimi vrati podpisoval opomine pred izključitvijo,« je na tiskovni konferenci o novih pritiskih na zaposlene dejala podpredsednica Sveta delavcev Ilinka Todorovski.

Opomini generalnega direktorja Andreja Graha Whatmougha so po njenih besedah tako cinični, kot je cinično njegovo pripenjanje stavkovnega bedža RTV SMO. »Spoštovanja zaposlenih si ne prislužiš z ukori, ampak dialogom. Dialoga pa ne more biti, če tisti, ki o njem govori, v dialogu ni pripravljen sodelovati,« je še poudarila. »Opomini so grožnje in grožnje niso dialog!«

Naštela je tudi vprašanja, ki jih namerava zastaviti generalnemu direktorju, »ker ima kot članica Sveta delavcev po zakonu pravico spraševati, generalni direktor pa po zakonu dolžnost odgovarjati.« 

Vprašanja, ki se Ilinki Todorovski porajajo ob nezaslišanih opominih, so najmanj naslednja:

  • Koliko ukorov bo generalni direktor podpisal za tiste, ki ne opravljajo svojega dela, ki se skrivajo pred sodelavci, se z njimi ne pogovarjajo, jim ukaze pošiljajo po mailih sredi noči, ali pa sploh ne prihajajo v uredništvo, čeprav so imenovani in plačani za urednike? 
  • Koliko ukorov ima pripravljenih za tiste, ki odpirajo in zapirajo kadrovske razpise, kot se jim zazdi, da bi na RTV parkirali svoje ljudi? 
  • Koliko ukorov bo podelil tistim, ki o svojih podrejenih javno govorijo ali tvitajo posmehljivo in niti z očesom ne trenejo, ko jih recimo nek politikant javno zmerja, da so črnosrajčniki? 
  • Koliko ukorov čaka tiste, ki RTV platforme izrabljajo za bildanje lastnih influencerskih zaslužkov? 
  • Koliko ukorov bo podelil sam sebi, ker ne ukrepa, ko se krši PPN, ali pa ker je sodeloval v radiranju paradnih TV-oddaj? 

Zavrnila je namigovanja generalnega vodstva, da se oglaša le peščica nezadovoljnih in da je Svet delavcev RTV Slovenija nekakšna marioneta, ki jo usmerja nekdo od zunaj. Spomnila je, da je Svet delavcev v prejšnji sestavi dvakrat izglasoval zahtevo za odstop generalnega direktorja, obakrat soglasno, med svetniki pa so bili zaposleni iz vseh enot RTV, iz vseh poklicev in predstavniki vseh sindikatov.

%d bloggers like this: