SKRIVNOST ŠTEVILA 38

Ko je generalno vodstvo 38-im zaposlenim poslalo opozorilo o možnosti odpovedi pogodbe o zaposlitvi, smo se vsi spraševali,  zakaj in kako so nas izbrali 38. V studiu nas je bilo namreč bistveno več. Vodstvo se je sicer najprej izgovarjalo, da je teh 38 ”uspelo identificirati”, kar bi naj pomenilo, da ostalih sodelavcev niso prepoznali?!? Natančnejši pregled prejemnikov groženj pokaže, da so jih prejeli predvsem novinarji Informativnega programa in le nekaj najbolj izpostavljenih posameznikov drugih enot in uredništev. V studiu so bili tudi zaposleni iz drugih enot, ki nas razumejo in podpirajo: MMC-ja, Radia Slovenija, Izobraževalnega programa TVS, Razvedrilnega Programa, Športnega uredništva, Kulturno umetniškega programa, MMC-ja, Izvedbe programa, TV Produkcije…

Generalno vodstvo na vse pretege skuša izolirati novinarje Informativnega programa. Najprej z lažmi, da ”stavka samo peščica nezadovoljnih novinarjev”. Nato s kaznovanje, ko ostalim ”pogleda skozi prste”, da ja ne bi prihajalo do protestov tudi v drugih enotah.

Pri sklepanju pogodb, izplačevanju honorarjev ipd generalno vodstvo za vsakega posameznika najprej vpraša, ali je bil med protestniki in šele nato podpiše pogodbo.

Zadnje dni pa generalno vodstvo stopnjuje pritiske na vse, ki so se solidarizirali s stavkajočimi. Na pogovore namreč kliče posameznike, ki so se kadarkoli pridružili stavkajočim na protestih pred Državnim zborom ali RTV-jem. Kdor si je ”drznil” solidarnostno stati ob sodelavcih, ki jim generalno vodstvo neutemeljeno grozi z izgubo službo ali kdor je protestiral priti uničevanju javne radiotelevizije, je deležen grožnje v obliki vprašanja – Zakaj pa se je tebi treba postavljati med stavkajoče, a nisi ti del nas?

Zato grožnja ni namenjena samo 38-im, grožnja je namenjena vsem, ki ne bodo sodelovali z generalnim vodstvom pri uničenju nacionalke!

,
%d bloggers like this: