KO ROSVITA PESEK (nevede) ZAVAJA

Po koncu predreferendumskega soočenja v sinočnjih Odmevih je dolgoletna voditeljica Rosvita Pesek takole zaključila pogovor: »Hvala lepa za ta hiter tek čez vse tri zakone, na Televiziji Slovenija se šele čez nekaj dni uradno začenja naša kampanja in takrat bo prostora za soočenje argumentov res zelo veliko.« 

Vede ali nevede – ne vemo sicer, kaj je hujše – je Rosvita Pesek gosta, gledalce in javnost zavajala, saj se je tudi spremljanje kampanje v programih RTV Slovenija uradno začelo včeraj in bi tako morala že včeraj veljati stroga pravila, ki jih mora v obdobjih volilnih in referendumskih kampanj po zakonu upoštevati RTV Slovenija.

Pravila so bila včeraj objavljena na spletnem portalu MMC-ja, v dnevno-informativnih oddajah Televizije Slovenija pa ob vsem kaosu niso ugledala luč sveta. Da »generalno vodstvo« ne spoštuje niti lastnih pravil, ni presenečenje. Toliko o doslednosti, strokovnosti, profesionalnosti.

Urednik včerajšnjih Odmevov je bil Luka Svetina. Kdo? Tisti voditelj Odmevov, ki je na TV Slovenija prišel z Nove24? Tako je. Več o tem pa v našem prejšnjem zapisu.

%d bloggers like this: