ZAKAJ VESNA ZADRAVEC BEŽI IZ GENERALNEGA VODSTVA?

Desna in leva roka generalnega direktorja Grah Whatmougha, teta iz ozadja, strateška načrtovalka, poznavalka notranjih razmerij na RTV-ju, medijska strokovnjakinja, marketinška strokovnjakinja, programska koordinatorka in še kaj, kar je bila ali je v njej videl generalni direktor, je spoznala, da je sanjske vožnje konec. Konec je lepe pisarne, bajne plače, službenih potovanj in zabav, prvih vrst na državnih proslavah, deljenja funkcij svojim prijateljem…. Konec. Generalno vodstvo bo odšlo in ona bo …. Na cesti? Ne, ne bo. Ker z menjavo generalnega direktorja avtomatično prenehajo funkcije tudi njegovim najožjim sodelavcem, je Vesna Zadravec te dni zamenjala delovno mesto.

Ni več strokovna direktorica za področje tržnih dejavnosti in programskih vsebin. Po novem je vodja službe za korporativni marketing. To pa je funkcija, ki ni vezana na mandat generalnega direktorja in Vesna upa, da bo to funkcijo uspela obdržati, ko bo generalno vodstvo odšlo.

Na videz nepomembna menjava delovnega mesta pa nosi dve sporočili. Prvo je, da se barka potaplja. Da ni rešitve, da je bilo napak preveč, da ni na obzorju ne čudeža ne vojske, ki bi jih rešila. Vesna ve, da bo generalno vodstvo odšlo. Vesna takšne stvari vedno ve prva. In zato si je poiskala rešilni čoln.

Drugo sporočilo pa je za Grah Whatmougha. Ekipa, ki jo ima za svojo, ni njegova. Gre za posameznike, ki so bili z njim, ker so v tem videli neko korist zase. In nihče od njih ni ne strokovnjak, poznavalec ali karkoli že, za kar se mu je prodajal. In tudi zato te bitke ni mogel zmagati, ker ne moreš zmagati s povzpetniškimi amaterji.

Da je Vesna Zadravec takšna, se mu je sicer prvič posvetilo že ob menjavi direktorice Natalije Gorščak. Pri menjavi mu je svetovala, bolje rečeno, ga je usmerjala, prav Vesna Zadravec. In medijsko neizkušeni Grah Whatmough je izpeljal menjavo, po kateri pa so se naenkrat zgodili medijski napadi naj, kritike neustreznosti menjave in iz javnosti neznanega pravnika, ki se je slučajno znašel na mestu generalnega direktorja RTV-ja, je v enem tednu postal razvpit kršilec postopkov, samovoljni kadrovnik, nestrokovni uničevalec osrednje medijske hiše. Ves v šoku je ugotovil, da ga napadajo, da stvar ni šla ”skozi” gladko, da je postal medijsko prepoznaven, napadan, blaten, da se stvari odvijajo drugače, kot mu je naslikala Vesna in to ji je tudi očital. Ampak takrat je bilo že prepozno, njuna zveza je bila zabetonirana in poti nazaj ni bilo. Pred njima je bila samo še skupna pot v propad.

In zdaj, ko je propad pred vrati, ko barka tone, ima Grah Whatmough ob sebi samo Vesno Zadravec, ki pa ga je že zapustila. Po glavi mu gresta dva slovenska reka – rediti kačo na prsih in o podganah, ki prve zapustijo potapljajočo se barko. V tolažbo mu je lahko dejstvo, da tudi ona nima kam. Na svoje prejšnjo delovno mesto novinarke v Informativnem programu, ki ga je dobro leto uničevala, ne more. V drugo službo je nihče ne bo vzel, saj je svojo nesposobnost v tem času uspela razkriti tudi izven RTV-ja.

Na koncu se nam bosta oba, Andrej Grah Whatmough in Vesna Zadravec, še zasmilila. No, tega ne mislimo čisto resno.

,
%d bloggers like this: