NAMESTO PRIZNANJA PORAZA – NOVE GROŽNJE NOVINARJEM 

Dan potem … nove grožnje z disciplinskimi ukrepi! Na posebej sklican sestanek novinarjev Informativnega programa TV Slovenija (o planu dela), ni bilo ne sklicateljice – odgovorne urednice Jadranke Rebernik ne urednice dnevno-informativnih oddaj Ksenija Koren. Le kaj ju je zadržalo?

Pred novinarje pa je stopil »vodja« notranjepolitične redakcije Boštjan Veselič Golob in novinarjem prenesel sporočilo »od tam zgoraj« (beri: od direktorja televizije Uroša Urbanije), da je bil že v petek sprožen disciplinski postopek zoper enega zaposlenega in da bodo sledili še novi disciplinski ukrepi zoper novinarje. Ob tem ni hotel povedati niti tega, zakaj je bil sprožen prvi disciplinski postopek. Tako se je torej začel naš dan, potem ko so ljudje na referendumu dali skoraj dvotretjinsko nezaupnico tudi »generalnemu vodstvu« RTV-ja in vsem njegovim nestrokovnim potezam in šikaniranju zaposlenih v zadnjem letu.

Medtem ko se generalni direktor RTV/fizična oseba Andrej Grah Whatmough in TV(it) direktor Urbanija prek Twitterja zahvaljujeta tistim, ki so glasovali proti (namesto, da bi priznala poraz svoje zgrešene politike) iz kolektiva RTV SMO sporočamo: Hvala za podporo! Ne bojimo se! Tukaj smo! 

%d bloggers like this: