NEPRISTRANSKOST IN “NEPOVEZANOST” V JANŠEVI IN AGW-JEVI PISARNI

Ko govorimo o nesprejemljivem »političnem« kadrovanju v javni medij in njegovi nedopustni politizaciji in strokovni razgradnji, govorimo tudi o tem posnetku.

https://fb.watch/h5_6BQmJPV/

Nastal je po zadnjem soočenju predsednikov parlamentarnih strank tri dni pred parlamentarnimi volitvami 24. aprila. Gre za tisto sramotno soočenje, v katerem so voditelja Igorja Pirkoviča po tekočem traku zapuščali gostje (eden pa je tudi nesrečno padel). 

Vemo tudi, kdo je takrat v studiu zdržal do bridkega konca: to sta bila predsednik SDS-a Janez Janša in minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek (Povežimo Slovenijo). Po studijskem druženju z voditeljem Pirkovičem (med katerim je celo Janša opomnil Pirkoviča, naj vendarle vodi oddajo), sta se Janša in Počivalšek družila še z »generalnim vodstvom« v četrtem nadstropju. Ni znano, ali sta bila tja povabljena, ali pa so tja odšli na povabilo Janeza Janše, na zagovor po fiasku v studiu. Oboje je enako možno.

Ko »general« pridrži vrata generalu

Tisti, ki je pridržal dvigalo predsedniku SDS-a Janši, je »general« Andrej Grah Whatmough – če ga slučajno niste prepoznali, ker je sledil Janši in potem ustrežljivo stopical pri dvigalu. V dvigalo na desni pa je najprej stopil Marko Balažič, ki je pred volitvami nastopal kot govorec gibanja Povežimo Slovenijo (SLS, Konkretno, Zeleni Slovenije, NLS in Novi socialdemokrati), julija pa je prevzel vodenje Slovenske ljudske stranke. In še nekdo je bil v spremstvu Janše in Počivalška. Za Balažičem je šel v dvigalo Martin Nahtigal, ki je – kot dokazuje tudi ta posnetek – tesno sodeloval s prejšnjo Janševo vlado, še vedno je tudi kolumnist portala Domovina, pred kratkim pa je bil inštaliran v Informativni program TV Slovenija kot novinar in urednik. Včeraj je tako že urejal Odmeve, ki jih je vodil Luka Svetina, gost pa je bil tudi Marko Balažič. Kdo torej politizira Informativni program? Nahtigal in Svetina se težko pretvarjata, da sta neodvisna, profesionalna ustvarjalca, saj sta del »prevzemne« ekipe »generalna vodstva«, ki je televizijski Informativni program pahnilo v kaos. 

Ekipa za razpad

Kljub velikim prizadevanjem TV(it) direktorja Uroša Urbanije in odgovorne urednice Informativnega programa TVS Jadranke Rebernik, da bi na čelu z Vido Petrovčič »pomagali« stranki SDS v referendumski kampanji proti noveli zakona o RTV-ju, pa so volivci – tudi zaradi vseh teh neprofesionalnih izpadov – jasno povedali, da si takega programa ne želijo. A niti to »generalnega vodstva« še ni ustavilo. Še naprej grozijo novinarjem in za drevi Vida Petrovčič pripravlja novo oddajo RTV Slovenija danes in jutri. Nikoli ne bi uganili, kdo bodo analitiki, ki bodo analizirali referendumski izid. O tem podrobneje v naslednji objavi. Tukaj pa razkrijmo, da nas bo ta ista Vida v nedeljo v večerni oddaji Intervju s svojim izbranim gostom razsvetlila, kako naj razumemo referendumski izid: skozi Udbovsko optiko. V studio je namreč povabila »najbolj aktualnega« gosta, kar si jih v teh dneh sploh lahko predstavljate: udbologa Igorja Omerzo. To je gospod, ki bo na isto temo v tej isti oddaji gostoval že tretjič v petih letih, le da ga je prvič in drugič o tej večni temi izprašal Jože Možina, zdaj pa bo za svež pristop poskrbela kar Vida sama. 

%d bloggers like this: