GRAH WHATMOUGH PONIKNIL, NADOMEŠČA GA URBANIJA, KI JE OSUMLJEN KAZNIVEGA DEJANJA ZLORABE POLOŽAJA

Za prihodnji ponedeljek, 12. 12., je sklicana seja Programskega sveta. Na dnevnem redu je tudi pobuda za razrešitev generalnega direktorja RTV Slovenija Andreja Graha Whatmougha. V normalnih okoliščinah bi se s tem zgodba končala, volja volivcev in volja zaposlenih bi bila upoštevana in javni zavod bi spet začel delovati v korist javnosti. Ampak na RTV-ju ni normalnih okoliščin, RTV je ugrabljen. Kaj se je zgodilo?

Kmalu po tem, ko je prišlo vabilo na sejo Programskega sveta, je prišlo pooblastilo, v katerem Grah Whatmough pooblašča Uroša Urbanijo, da ga zastopa ”do preklica”. Grah Whatmough se je, računajoč, da ga v odsotnosti ne morejo razrešiti, torej skril pred odgovornostjo. Pri tem ni bil le ”zvit”, slabšalnico si boste izbrali sami, ko preberete do konca.

Grah Whatmough je namreč pooblastilo ”antidatiral”. Medtem ko ga je poslal 5.12., je na njem datum 1. 12. S tem je želel prikriti, da gre za dejansko skrivanje in izogibanje odgovornosti. V času od 1. 12. do 5. 12. je tudi normalno opravljal svoje delo, čeprav bi iz pooblastila lahko sklepali, da Grah Whatmougha že pet dni ni na delovnem mestu. Nihče tudi ne ve razloga za njegovo odsotnost niti časa, do kdaj bo odsoten. Ker je na seji Programskega sveta tudi točka o Programsko poslovnem načrtu (PPN) je že zdaj jasno, da bo RTV v novo leto vstopil brez osnovnega dokumenta, na katerem temelji vse, kar javni zavod v tekočem letu ustvarja. Po tem, ko je Grah Whatmough z varnostniki preprečil vstop na RTV nadzornikom, je zdaj ponižal še Programski svet. Kako prav smo imeli v članku Follow the money!

In kaj na to pravi sedaj tudi uradno prvi človek RTV-ja, Uroš Urbanija? Nič, ker se ukvarja s kriminalisti. Včeraj je namreč prejel vabilo na zaslišanje zaradi suma zlorabe položaja v zvezi z neplačevanjem nadomestila za opravljanje javne službe Slovenske tiskovne agencije. Po enoletnem uničevanju STA-ja svojo misijo nadaljuje na RTV-ju. Žal smo imeli prav tudi v članku Televizija ni planinska koča!

Največji javni medij in najpomembnejšo kulturno inštitucijo v državi vodijo ljudje (Kdo je kdo v generalnem vodstvu), ki so zaradi svojih drobnih interesov in zaradi velikih ciljev nadrejene politične stranke pripravljeni narediti čisto vse. Dobesedno.

V tragikomediji in farsi, ki se dogaja na javnem RTV-ju, so padle še zadnje maske. Generalnemu vodstvu gre zgolj in samo za uničenje javnega zavoda in za ta cilj se bodo oklepali svojih funkcij do bridkega konca.

,
%d bloggers like this: