ZABAVA FIZIČNIH OSEB NA RTV-JEM ODDAJNIKU NA KRVAVCU

26.11.2022, na predvečer referendumov, na katerih so se slovenski volivci odločili, da želijo javen in profesionalen javni RTV, se je skupinica nasprotnikov zabavala. Nič posebnega, če se to ne bi dogajalo v prostorih oddajnega centra Krvavec. Navadni ljudje nimajo dostopa do prostorov v oddajnikih, saj gre za kritično infrastrukturo, ki je varovana in dostop imajo samo pooblaščene osebe (za kako pomembno točko gre pove podatek, da so center na Krvavcu kot enega od prvih ciljev napadla letala JLA v osamosvojitveni vojni 1991).

Ob pogledu na veselo druščino vidimo vsaj dve osebi, za kateri se poraja dvom v njuno upravičenost vstopa v center – obe osebi, Tom Zalaznik in Andrej Grah Whatmough, sta bila kot fizični osebi organizatorja referendumske kampanje PROTI sprejetju novele zakona o RTV-ju. Zato imamo za oba nekaj vprašanj:

  • Ali je bil Andrej Grah Whatmough na oddajnem centru kot fizična oseba (kar sicer ni dovoljeno) ali kot generalni direktor (o čemer sicer vodstvo Oddajnikov in zvez ni bilo obveščeno in za kakšen sestanek generalnega direktorja brez prisotnosti nadrejenih gre)?
  • Kdo je odgovoren za kršenje hišnega reda , ker Tom Zalaznik ni zaposlen na Oddajnikih in zvezah (ali pa je bil morda prisoten kot predstavnik sindikata)?
  • Kakšna je povezava prisotnosti generalnega direktorja in predstavnika enega od sindikatov, o katerem generalni direktor ne želi objaviti podatkov o reprezentativnosti, z njegovim predsednikom pa sklepa poravnalne pogodbe, ki jih ne želi javno objaviti?
  • Če je šlo za služben sestanek, kako pojasnjujete prisotnost alkohola (pivo, vino), kar je sicer hujša kršitev na delovnem mestu?

Pojasnilo: Oddajniki in zveze RTV Slovenija skrbijo za široko razpredeno mrežo radijskih in televizijskih oddajnikov ter pretvornikov, preko katerih oskrbujejo poslušalce in gledalce…. Več.

,
%d bloggers like this: