GRAH WHATMOUGH BLOKIRAL VELIK DEL POSLOVANJA RTV-JA, POSKRBEL PA JE ZA ZLATO PADALO ZA SVOJE SODELAVCE

Da bi se izognil svoji razrešitvi, je, kot je že znano, generalni direktor Andrej Grah Whatmough poniknil do ”preklica”. V pooblastilu Urošu Urbaniji je navedel, da ga slednji nadomešča pred organi zavoda (Programskim svetom, Nadzornim svetom in Svetom delavcev). Za ostale naloge je pooblastil strokovno direktorico za finance Anico Žgajnar.

Ker se je Grah Whatmoughovo ”izginotje” zgodilo čez noč in za nazaj (pooblastilo je antidatiral), je nastala zapletena situacija in veliko dokumentov in pogodb, ki bi jih naj generalni direktor podpisal, so mu dostavili na njegov dom v Tržiču. Grah Whatmough jih ni vrnil, ker je seveda ”izginil”, njegova namestnica jih ne more podpisati, ker jih nima. Ne želimo ugibati, kaj vse se je ustavilo zaradi tega, ker že dober teden generalni direktor ne podpisuje pogodb in dokumentov.

Grah Whatmoughu pa je uspelo poskrbeti za svoje najožje sodelavce. V Uradnem listu je bil 9. 12. objavljen  aneks h kolektivni pogodbi RTV-ja, po katerem se bo vsem, ki se jim bodo prekinile pogodbe o zaposlitvi in se bodo morali vrniti na prejšnja delovna mesta, izplačal največ 20 kratnik osnovne plače. Preračunajte, koliko filmov, risank ali športnih prenosov bo šlo v žepe Grah Whatmoughovega generalnega vodstva!

,
%d bloggers like this: