Pirkovičevi »levičarji«

Varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev Marica Uršič Zupan se je v zadnjem poročilu za oktober ukvarjala tudi z oddajo Arena, ki jo je eden najbolje plačanih zaposlenih Igor Pirkovič vodil dan po prvem krogu predsedniških volitev. 

V oddaji je najprej gostil Bojana Požarja, Igorja Lukšiča in Boruta Rončevića, ki je tudi predsednik Nadzornega sveta RTV-ja, potem pa sta v studiu prišla še Ernest Petrič in Nina Krajnik – o polomu s predsedniško kandidaturo Pirkovič gostje seveda ni ničesar vprašal. Kar nekaj gledalcev se je varuhinji pritožilo nad vse prej kot pluralno izbiro gostov, za katero se goreče zavzema TV(it) direktor Uroš Urbanija.

Pirkovič je varuhinji odgovoril: »Izbira gostov v oddaji res ni bila docela uravnotežena. V njej sta bila dva levičarja: Bojan Požar in Igor Lukšič. Težko je vedno s filigransko natančnostjo uravnotežiti profile sodelujočih.«

Varuhinja je v svojem mnenju ugotovila, da v oddaji ni bilo zagotovljenega najširšega možnega nabora mnenj in stališč. Morda jo je malce ujezil Pirkovičev pišmeuhovski odgovor. Vemo namreč, da sta Marica Uršič Zupan in Igor Pirkovič zvesta privrženca »generalnega vodstva«. Varuhinjin soprog Florjan Zupan je sicer desna roka odgovorne urednice Informativnega programa Jadranke Rebernik, ki je tudi Pirkovičeva šefica oz. pristojna tudi za Areno, eno najslabše gledanih informativnih oddaj vseh časov, ki so jo kot ponovitev zrinili v termin “neukinjenega” Studia City. Pirkovič poleg plače za vodenje Arene prejema tudi večopravilnostni dodatek za vodenje uredništva MMC, kjer pa so ga v celem letu videli le enkrat. 

%d bloggers like this: