»Prestižna« programska zmeda

Kmetičevih »21 mož« v Programskem svetu ni več. »Generalnemu vodstvu« je spodrsnilo pri sprejemu Programsko-produkcijskega načrta (PPN) za prihodnje leto. 

Časa zmanjkuje tudi zato, ker je bilo delo Programskega sveta med referendumsko kampanjo zamrznjeno, ker se je generalni direktor Andrej Grah Whatmough odločil, da je njegovo sodelovanje v kampanji pomembnejše od pravočasne priprave in potrditve najpomembnejšega dokumenta RTV-ja. A predsednik Programskega sveta Peter Gregorčič še ni obupal in se je z vodstvom čez noč dogovoril, da v PPN poleg Globusa »vrnejo« še peščico oddaj Politično. Nihče ne ve, za kakšno oddajo točno gre, saj je bila lani ukinjena oddaja Politično s Tanjo Gobec. Bo to prepričalo svetnike? Najpomembnejši programski dokument bodo namreč sprejemali kar na dopisni seji do 28. decembra. 

Po mnenju Sveta delavcev predloga PPN-ja in finančnega načrta nista usklajena in ustrezno pripravljena, zelo nedomišljen pa je programski načrt za Televizijo Slovenija, ki se sooča z velikim padcem gledanosti, zlasti informativnih oddaj. 

V predlogu PPN-ja tudi ni več zaslediti oddaje Panorama, na drugem sporedu bodo po novem 10-minutna Poročila ob 21.30 z različnimi dnevnimi rubrikami in Magnetom. Od megalomanskega informativnega projekta na drugem sporedu, ki ga je v PPN 2022 vrinil takratni v. d. direktorja TV Slovenija Valentin Areh – ob političnem sekundiranju celotne RTV vrhuške, ki je s tem tvegala spor s celotnim novinarskim kolektivom – je tako ostala le še 25-minutna zlepljenka. Je pa med rubrikami ena novost, in sicer Informativna oddaja o prestižu! 

%d bloggers like this: