GRAH WHATMOUGH SE JE VRNIL, VRNILE SO SE TUDI LAŽI IN ZAVAJANJA

Tiho, kot je lani poniknil, se je letos vrnil. Nihče ga ni videl ali slišal, smo pa dobili obvestilo, pod katerega je podpisan v.d. generalnega direktorja Andrej Grah Whatmough. Sklepamo, da je torej njegove ”odsotnosti do nadaljnega” konec in da bo malo razbremenil Uroša Urbanijo, ki je bil nekaj tednov preobremenjen z uničevanjem predvsem televizije. 

In kaj nam je v.d. sporočil? Da se aneks h kolektivni pogodbi, ki zagotavlja bajne odpravnine tistim, ki bi izgubili funkcije, ne naša na vodstvene in vodilne delavce, ampak da ”zagotavlja varnost zaposlenih v primeru finančnega kolapsa javne radiotelevizije in množičnega odpuščanja delavcev”.

Niti besede ni napisal o očitku, da je aneks nezakonit. Ker ve, da je nezakonit. In hkrati ve, da je današnja razlaga nesmiselna tako kot vse, kar dela generalno vodstvo. Namreč. Če bi res prišlo do finančnega kolapsa, od kod RTV-ju denar za 20 plač za vsakega odpuščenega delavca? In zakaj so v aneksu navedeni zaposleni, ki jim pripada odpravnina, če bodo izgubili funkcije, ostali pa bodo v službi na RTV-ju (ob ”finančnem kolapsu” bodo po 7 plač dobili zaposleni, ki bodo izgubili funkcije)? Dragi Andrej, malo bolj se bo treba potruditi pri poskusih zavajanja javnosti.

,
%d bloggers like this: