SLABA NOVICA ZA GREGORČIČA IN KOMPANIJO

Generalno vodstvo in njegovi podporniki v Programskem svetu so odlašali z razpravo o razrešitvi generalnega direktorja z enim samim ciljem – da bi ostal na položaju do uveljavitve novele Zakona o RTV. Prepričani so (bili) namreč, da se ga potem ne bo dalo zamenjati. Tako je na dan uveljavitve novele tudi javno razlagal predsednik Programskega sveta dr. Peter Gregorčič:   ” Zdravorazumsko gledano, se ga s tega položaja ne da več razrešiti, ker ni več generalni direktor.”

Gregorčič sicer rad poudarja, da ni pravnik, in si zato v pomoč najema zunanje pravnike, ki proti plačilu (iz RTV sredstev) govorijo tisto, kar Gregorčič rad sliši. Dobro bi bilo, da bi tudi pred takšno izjavo vprašal za mnenje kakšnega pravnika. Tako bi izvedel, da se da zamenjati tudi vršilce dolžnosti in da Grah Whatmough in kompanija še zdaleč niso na varni strani. 

Če smo peščici ljudi iz generalnega vodstva s to novico pokvarili vikend, imajo imajo vsi drugi na RTV-ju pa tudi slovenska javnost zaradi tega en razlog več za veselje.

V družbi koga se bo tolažil glavni akter zgodbe Peter Gregorčič , pa je nagradno vprašanje za naslednji teden.

,
%d bloggers like this: