KDO VSE BEŽI S POTAPLJAJOČE SE LADJE – OD GENERALNEGA VODSTVA OSTALA LE ŠE LUPINA, ODDAJE PA BODO, KO BODO ČE BODO

Vsem je jasno, da gre generalnemu vodstvu le za denar in osebne koristi. Zato so takoj po uveljavitvi novele zakona o RTV začeli reševati svoje pozicije (prva je to naredila že pred meseci Vesna Zadravec) in danes jih na seznamu generalnega vodstva ne najdemo več. Praktično vsi, ki so po funkciji vezani na generalnega direktorja, so že našli novo delovno mesto, s katerega jih bo bistveno težje razrešiti. Med zadnjimi je vodja MMC-ja, za katerega so razpisali delovno mesto vodja službe tehnika, investicije, inženiring.

Od strokovnih direktorjev in raznih drugih vodilnih funkcij (poglejte seznam) je tako ostal le še nekdanji pravni svetovalec v poslanski skupini SDS-a Drago Zadergal. Vsaj njemu je treba priznati iskrenost, saj je ves čas zatrjeval, da bo ob morebitni menjavi vodstva zapustil RTV. Vsi ostali (preberite, kdo vse je bil generalno vodstvo) so sodelovali pri uničevanju RTV-ja, zdaj pa so se varno poskrili. Ja, samo za osebne interese jim je ves čas šlo. 

Oba v.d.-ja, Grah Whatmough in Urbanija imata tako le še eno upanje, da obdržita svojo službo  – Ustavno sodišče. Iz tragikomične vloge (povzetke preberite tukaj)  je tako ali tako jasno, da gre vlagateljem samo za to, da bi Grah Whatmough in Urbanija obdržala službo. Ampak iskanje nadomestnih služb za celotno generalno vodstvo je več kot jasen znak, da so se s porazom sprijaznili in da ob potapljanju ladje iščejo le še prostor na rešilnih čolnih. 

Ob tem v.d. generalnega direktorja spotoma zaposli še kakšnega ”od njihovih” (Nadzorni svet seveda meži, ko v.d. generalnega direktorja krši zakonodajo), v.d. direktorja televizije pa na veliko kupuje naročnine na ”medije” edine prave stranke in propadlega politika (spomnimo se, kako je ”prekinil poslovno sodelovanje” z Mladino ).

Zdaj, ko imajo dostop do vseh teh ”verodostojnih informacij”, bo morda odgovorna urednica Informativnega programa le uspela malo bolje obrazložiti, kakšen program letos načrtuje. V elektronskem sporočilu sodelavcem je namreč ta teden o Programsko poslovnem načrtu, torej ključnem dokumentu javne medijske hiše, zapisala: ”Ukinili nismo ničesar, postavljeno je ogrodje Informativnega programa.” 

Da boste razumeli, za kako vrhunski načrt gre, dodelan do najmanjše podrobnosti, vsebinsko bogat in raznolik, izpostavljamo opis ene od lani ukinjenih oddaj (Politično s Tanjo Gobec), ki jo je predsednik programskega sveta Gregorčič vrnil v PPN in s tem uspel pridobiti manjkajoče glasove za prvotno zavrnjen PPN za 2023: 

–   Politično – na 1. programu – od jeseni

Brez koncepta, brez voditelja in urednika, brez dolžine, brez termina predvajanja, brez vsega. Pač na način, kot dela Jadranka Rebernik, kadar slučajno pride v službo. 

Tako uničujejo RTV medtem ko čakamo, kdaj bodo imenovani novi člani Programskega sveta in kaj bo reklo Ustavno sodišče. 

,
%d bloggers like this: