OSTANEK GENERALNEGA VODSTVA SE KITI S PAVJIM PERJEM IN HKRATI PROSI ZA POMOČ ZA SVOJE NESPOSOBNE KADRE

Včeraj je generalno vodstvo objavilo sporočilo za javnost, da je  RTV pridobila medijske pravice za olimpijske igre do leta 2032. V njem so med drugim navedli ”K uspešnosti ponudbe sta pomembno prispevala angažma in izjemen trud pristojnih na RTV Slovenija.”. Izjemen trud pomeni, da so tiho sedeli na sestankih in upali, da se bo EBU-ju (združenju javnih radiotelevizij) uspelo izpogajati za pravice. Mednarodni olimpijski komite skuša seveda dobiti čim več denarja za televizijske pravice (ostali mediji so pri tem še vedno skoraj nepomembni), na drugi strani pa je EBU, kjer imajo glavno besedo največje članice, ki seveda prispevajo največji finančni delež. RTV Slovenija predstavlja v tej pogači zanemarljiv odstotek in tudi popolnim nepoznavalcem je jasno, da našega generalnega vodstva tam ne poznajo, ga ne vprašajo za mnenje niti jih njihovo mnenje ne zanima. RTV bi pravice dobila tudi, če bi na sestanku sedel fikus.


Generalno vodstvo je to kitenje s pavjim perjem izkoristilo predvsem za to, da bi prikrilo svoje kadrovsKe in finančne mahinacije. Tako smo v InformatIvnem programu včeraj prejeli obvestilo, ki sodi v rubriko ”Saj ni res, pa je!”.

Medtem ko je odgovorna urednica Jadranka Rebernik spet na bolniški, je vajeti v roke prevzela nekdanja svetovalka v kabinetu druge Janševe vlade Ksenija Koren. Korenova je na mesto urednice Dnevnika, kamor so do sedaj imenovali najbolj izkušene novinarje in urednike, imenovala popolno začetnico Valetino Plaskan.

Plaskanova, ki ima sicer neverjetno podporo predsednika Programskega sveta Petra Gregorčiča, je tako neizkušena, da se tega zaveda tudi Korenova. V dopisu novinarjem tako prosi vse med nami, da ji kolegialno pomagamo pri uvajanju na uredniško mesto. Glede na dosedanje izkušnje s Plaskanovo in njene novinarske ”dosežke”, ji lahko samo zaželimo hitro in uspešno uvajanje.

,
%d bloggers like this: