JAVNO PRIZNANJE, DA SE JE GENERALNO VODSTVO LAGALO O GLEDANOSTI!

Direktor televizije Uroš Urbanija je povabil novinarje informativnega programa na predstavitev analize gledanosti. Kljub iskanju izgovorov in prilagajanju podatkov, ni bilo možno skriti dveh dejstev: pod sedanjim vodstvom so gledanosti oddaj strmoglavile in vse programske spremembe so bile slabe. Niti en sam ukrep v času sedanjega vodstva ni prinesel pozitivnih rezultatov.

Ampak najbolj bizarno priznanje je sledilo na koncu predstavitve rezultatov. Ko smo vodjo službe za kontroling (pripravlja podatke o gledanosti) vprašali, zakaj ni reagirala, ko se je vodstvo (predvsem v času Valentina Areha) hvalilo (lagalo) s pozitivnimi rezultati gledanosti, njihovi politični botri pa so podatke zlorabljali za javno napadanje na  novinarje, je odgovorila: ”Večkrat sem pisala maile, da to ne drži, maile imam shranjene, lahko jih pokažem, ampak odziva ni bilo.”!

Skratka, vodstvo se je lagalo, načrtno zavajalo javnost in napadalo novinarje. Programska in finančna škoda je ogromna, nobena laž je ne more več skriti. Pa da ne bo pomote, ne more biti grešni kozel samo Valentin Areh, ves čas je pri tem sodelovalo celotno generalno vodstvo in velik del Programskega sveta. Grah Whatmough, Peter Gregorčič in ostalih ”21 enotnih mož”.

Laž, razkrita pred celotnim uredništvom. Bo kdo odstopil? Bo kdo odgovarjal? Je komu vsaj malo nerodno?

,
%d bloggers like this: