ANDREJ GRAH WHATMOUGH: ”ODŠEL BOM SAMO Z NOGAMI NAPREJ!”

Ne, te izjave si nismo izmislili, to je Grah Whatmough dejansko izrekel (gre za star slovenski običaj, ko so pokojne iz hiše nesli vedno z nogami naprej) in kot vse kaže, je res pripravljen narediti vse, da ostane na svojem položaju. Trenutna taktika in njegove aktivnosti kažejo naslednji načrt, po katerem bo na oblasti ”do konca”:

– 6.1. mu je Svet delavcev v podpis predložil SKLEP O RAZPISU VOLITEV PETIH PREDSTAVNIKOV ZAPOSLENIH V SVET RTV SLOVENIJA. S podpisom je zavlačeval do 23.1., ko je 5 minut pred sejo Programskega sveta, na kateri ga svetniki zaradi pristranskega vodenja seje s strani Petra Gregorčiča, niso uspeli razrešiti, sklep končno podpisal. S tem je od zakonsko zahtevanih 60 dni za zahteven proces konstituiranje Sveta, za navaden podpis zaposlenim na RTV ukradel kar 17 dni .

– Same volitve bo na razne načine oteževal in jim skušal odvzeti legitimnost (ene volitve predstavnikov v Svet delavcev so bile na tak način že razveljavljene). Zna se zgoditi, da če bo uspešen, v novem Svetu, vsaj na začetku, še ne bo predstavnikov zaposlenih.

– Ko bo imenovanih dovolj članov Sveta (dosedanji Programski svet), torej vsaj 9 od 17-ih, bo zavlačeval z sklicem prve seje. Zakonodajalec je to sicer predvidel in sejo bodo lahko sklicali člani sami, Grah Whatmough bo pridobil ”samo” nekaj tednov.

– Novim svetnikom bo nagajal pri sklicu seje (preberite, kako je s pomočjo varnostnikov onemogočil vstop v prostore RTV-ja nazornikom), tako da ustrezne službe ne bodo poslale vabil, ne bodo objavile imenovanja svetnikov in svetnikom ne bodo omogočile dostopa do sejne sobe.

– Če in ko se bodo svetniki uspeli sestati (recimo na zunanji lokaciji), ne bo dovolil objave v RTV-jevih medijih in po internih kanalih obveščanja. Samega obstoja novega Sveta tako ne bo priznaval, kar bo opravičeval z njemu naklonjenimi zunanjimi pravnimi mnenji, ki jih bo sicer plačeval z RTV-jevim denarjem. 

– Tudi če se bodo svetniki uspeli sestati in bo njihovo imenovanje prisiljen priznati, bo onemogočal in zavlačeval z objavo razpisa za svojega naslednika, torej predsednika uprave. 

– Komisija, ki bo odpirala prispele prijave, bo skušala na vsak način te prijave izločiti in podaljšati Grah Whatmoughovo vladanje.

– Sam postopek bo skušal kompromitirati in obstaja velika verjetnost, da ga bo treba ponoviti vsaj enkrat (preberite, kako si je na tak način nekdanji generalni direktor Guzej mandat podaljšal za pol leta).

Vsa ta zavlačevanja mu bodo podaljšala mandat za več mesecev, lahko celo do jeseni. In če se bo nekoč vse nekako razpletlo, Svet bo imenovan, predsednik uprave bo izbran, bo Grah Whatmough v maniri padlih diktatorjev iskal način, da na silo ostane v svoji pisarni. Kako, nam naša domišljija ne zna povedati, on se pa bo že spomnil kakšnega bizanega načrta.

In takrat bodo vsi razumeli, kako resno je mislil v stavku iz naslova: ”Odšel bom samo z nogami naprej!”

Kdor misli, da pretiravamo, naj prebere vse naše članke za nazaj in ugotovil bo, s kom imamo opravka in česa vse je sposoben. In ker je očitno možen samo en konec te sage, da Grah Whatmougha odnesejo iz hiše, je vprašanje samo eno: Zakaj bi čakali pol leta?

,
%d bloggers like this: