KORENOVA ODHAJA, GERIČ PRIHAJA

Nastopanje v reklamah in PR za politike so za generalno vodstvo RTV-ja referenca za urednike na nacionalni televiziji. V naše vrste se tako vrača Rajko Gerič, ki ga je slovenska javnost nazadnje videla v televizijskih reklamah za foto albume.

Gerič in Rebernikova, oba že nekoč odgovorna urednika v IP TVS, zdaj spet del iste ekipe.

Pred tem je bil očitno neuspešen urednik na Siolu in Planetu (tam je delal z Urbanijo), tja pa je prišel iz Informativnega programa Televizije Slovenija. Očitno ga neurejene razmere v našem uredništvu ne motijo in te dni je dobil pogodbo o zaposlitvi. Ker nam primanjkuje mlajših dežurnih, Gerič pa je urednik iz kvote ”naših”, lahko računamo, da bo še kak urednik ali voditelj z dolgoletnimi izkušnjami in ugledom umaknjen s plana dela in bo lahko ”pomagal mlajšim dežurnim”, kot je predlagala Ksenija Koren.

Gerič in Urbanija kot tesna sodelavca v času, ko je bil prvi v Informativnem programu TVS, drugi pa v MMC-ju.

Korenova, sicer urednica dnevno informativnih oddaj, je ta teden podala odstopno izjavo, kar pa ne pomeni, da zapušča RTV. Razlogov za odstop je več. Na Svetu delavcev, kjer smo prvič slišali za odstop, je namesto o razlogih za odstop govorila o tem, v kakšni grozni stiski je. Sodelavci je ne pozdravljajo, očitajo ji strankarsko pripadnost, korporativna kultura na RTV-ju je po njenem na najnižji možni ravni.

Delno smo se seveda strinjali z njo, saj so razmere in odnosi, od kar je RTV doživela grob politični prevzem s strani ekipe, kateri ključni del je Korenova, neznosne. Vendar vzrok je v njej in njenih sodelavcih, ki so takšne razmere povzročili. Nas je pa zanimalo, ker je pač ne poznamo (v službo je namreč prišla preko razpisa za odgovornega urednika MMC-ja, kjer ni dobila niti glasu podpore in so jo zato premestili v Informativni program na televiziji), naj nam kaj pove o svoji novinarski oz. uredniški karieri.

Najprej je Korenova zanikala članstvo v katerikoli stranki (bila je, kot nam je zaupala, samo članica Planinske zveze), nato pa je zanikala, da bi kdajkoli delala PR (stiki z javnostjo, mediji) za stranko SDS. V resnici je bila PR-ova Janeza Janše, je povedala Korenova. Ker gre za dve popolnoma različni stvari, se opravičuje tudi ekipa tukajsmo.info, saj smo napačno zapisali, da je bila PR-ovka SDS-a. Od zdaj bomo pisali pravilno, da je bila PR-ovka Janeza Janše in je ne bomo več povezovali s stranko, katere dolgoletni predsednik je Janez Janša. 

Ksenija Koren, PR-ovka Janeza Janše in ne stranke SDS!

Korenova je nato svojo uredniško neodvisnost in objektivnost podkrepila z naštevanjem, kje vse je bila PR-ovka in pri tem posebej poudarila delo za Zorana Jankovića. Morda jo to v njenih očeh naredi nepristransko, uravnoteženo, kot se sodobno reče, ampak mi še vedno nismo nič slišali o uredniških kompetencah, na podlagi katerih je postala urednica osrednjih dnevno informativnih oddaj na nacionalni televiziji!

Zdaj čakamo, ali je kje še kak ”naš” PR-ovec, promotor različnih izdelkov ali ljubiteljski napovedovalec, da mu zadnji trenutek Grah Whatmough in Urbanija priskrbita službo urednika ali voditelja osrednjih infromativnih oddaj na nacionalni televiziji. Prepričani smo, da še niso pripeljali vseh in da bodo našli še koga, ki ga veseli delo v neurejenih razmerah, kjer te kolegi ne pozdravljajo, korporativna kultura pa je na ničli.

,
%d bloggers like this: