TEKOČI POSLI V TELEVIZIJSKEM INFORMATIVNEM PROGRAMU

Hišna voditeljica za posebne naloge Vida Petrovčič je z bizarno ponedeljkovo oddajo prekosila samo sebe in še znižala standarde, ki jih je Igor Pirkovič uveljavil v oddaji Arena, s katero sta Jadranka Rebernik in Uroš Urbanija na javni televiziji nadomestila Studio City, ki po besedah Andreja Graha Whatmougha ni bil nikoli ukinjen. 

Vidini standardi

Ponedeljkova Arena z naslovom Ali naj Slovenija izstopi iz svetovne zdravstvene organizacije? bi nepoučenemu gledalcu javne televizije dala slutiti, da v naši državi potekajo resne in argumentirane razprave o članstvu v tej mednarodni organizaciji. Pa seveda ni tako. Gre za pobudo marginalne skupine zanikovalcev covida 19, ki z manipuliranjem statističnih podatkov svoje privržence prepričuje o tem, da so oboleli med epidemijo umirali zaradi cepiv in ne zaradi virusa. Vida Petrovčič je v studio javne televizije povabila ljudi, ki so kot kronski dokaz prikazovali neobstoječe podatke neobstoječega »Ministrstva za zdravje zvezdne države Florida«. Bi šlo lahko še nižje? Težko.

Uroš ošteva Jadranko

Vida Petrovčič si je takšno sramotenje nekoč kredibilnega javnega medija privoščila v soglasju z odgovorno urednico Jadranko Rebernik, ki pa je spregledala, da zanikovalci ne grajajo zdajšnje vlade, ampak predvsem protiepidemijske ukrepe Janševe vlade, ki jih je razglašala prek megafona z imenom Uroš Urbanija – takrat šefa vladnega urada Ukom, zdaj v. d. direktorja TV Slovenija. Se je zgodil namerni spregled ali odgovorna urednica preprosto ni vedela, kaj ji bo skuhala Vida? Po naših informacijah si je Rebernik tako pridelala še eno črno piko pri v. d. direktorju, čeprav nikoli ne zamudi priložnosti, da bi mu izkazovala podrejenost in naklonjenost – kot je to denimo počela z javnimi zahvalami na nedavni seji Sveta delavcev. 

Puč v notranjepolitičnem in zunanjepolitičnem uredništvu

Medtem si Urbanija širi vpliv v vseh porah televizijskega Informativnega programa. Očitno se Boštjan Golob Veselič ni izkazal, po nekaj mesecih sta ga Urbanija in Rebernik zavrgla in na vrh notranjepolitičnega uredništva postavila zvestega Martina Nahtigala, ki še vedno sodeluje s portalom Domovina. Urbanija pa je zlomil še hrbtenico zunanjepolitičnega uredništva. Po dolgotrajnih in usklajenih pritiskih, predvsem prek “dopisnice” iz Daljnega vzhoda Karmen W. Švegl, ki ji je za “dopisniško delo” zadostoval turistični vizum, saj ima popolno zaslombo Urbanije in njegove ekipe, je odstopila urednica Nataša Prislan Culiberg. Kadrovsko praznino so zapolnili kar z Urbanijevo prijateljico, v. d. urednico dnevno-informativnega programa Ksenijo Koren. Ta je sicer nedavno že ponudila odstop s tega uredniškega položaja, a se ji ni bilo treba umakniti, ker ima – uganili ste – prav tako popolno direktorjevo zaslombo. Kader iz Janševe politične kvote tako po novem popolnoma nadzoruje televizijski Informativni program.

Penina za Geričev “come back”

Na dan, ko so ustavni sodniki kljub uničujočim ločenim nasprotnim mnenjem ustavnih sodnic delno zadržali izvajanje novele Zakona o RTV, je v prostorih nacionalke penina tekla v potokih. Ne le zato, ker so si takšno sodniško potezo v vodstvu RTV razložili kot še eno zmago, ampak tudi zaradi velikega “come backa” Rajka Geriča, velikega Urbanijevega prijatelja. Gerič je prevzel vodenje odgovornega uredništva z najmanjšim številom zaposlenih, ki ustvari najmanj minut TV-programa – Informativnega programa na TV SLO2. Tam ne bo le ustvarjal paralelnega informativnega programa za odlično uredniško plačo, ampak bo stalni “back up”, ki lahko kadar koli nadomesti Jadranko Rebernik. Ko bo odslužila namenu.

%d bloggers like this: