URBANIJA S PRENOSOM PROTESTOV POMAGA RUŠITI VLADO

Se spomnite, kako je Janševa vlada napadala novinarje RTV-ja, če smo samo poročali o protestih, naj je šlo za redne petkove proteste kolesarjev ali za druge proteste? Že navadno poročilo z dogodka je sprožilo napade vladnih predstavnikov in medijev, naklonjenih Janševi vladi. Tudi sami protestniki so se soočali na eni strani z nasiljem represivnega aparata, tudi zaradi povsem miroljubnega branja Ustave, na drugi strani pa s številnimi pravnimi postopki, s katerimi je Janševa vlada prek državnih inštitucij skušala preprečevati ustavno zagotovljene pravice do javnega izražanja in protestnih shodov.

Časi so se spremenili, Slovenija ima novo vlado, volilci so Janševim metoda izrekli prepričljiv ”NE!”. RTV Slovenija pa je še vedno politično ugrabljena, posledično vse manj kredibilna, spremenjena v politično trobilo stranke SDS.

V sredo bo v Ljubljani ”protest upokojencev”, ki ga organizira nekdanji tržiški župan in pobudnik iniciative Glas upokojencev Pavel Rupar, sicer dologoletni član SDS, Janšev najožji sodelavec, v preteklosti že večkrat pravnomočno obsojen in tudi zaprt.

Da gre v resnici za načrtno destibiliziranje razmer v državi in poskus rušenja slovenske vlade, dokazujejo tudi odločitve in ukrepi vodstva nacionalne televizije. Za sredo je namreč predviden neposredni prenos protestov! Posamezni snemalci so dobili tudi posebna navodila, naj posnamejo dogodke, s katerimi bi lahko diskreditirali vlado. Isti ljudje, ki so novinarje kaznovali zaradi poročanja o protestih civilne družbe, bodo zdaj proteste, ki jih pomaga organizirati politična stranka, neposredno prenašali!?!

Uroš Urbanija, ki je kot direktor vladnega urada za komuniciranje napadal protestnike in novinarske ekipe, zdaj spreminja programsko shemo zaradi protestov? 

Politično ugrabljena televizija služi le še interesom ene stranke.  Brez kakršnih koli skrivalnic ali moralnih zadržkov. Ker lahko!

,
%d bloggers like this: