SPOLNO NADLEGOVANJE, MOBING, NEZAKONITA DEJANJA – OBRAZ ČESA JE ANDREJ GRAH WHATMOUGH?

Nikakor ne bom odstopil, za to ni nobenih razlogov.” Izjava Grah Whatmougha kaže da je paralelni svet, v katerem živi generalno vodstvo na čelu z nezakonito imenovanim sedaj le še v.d. generalnega direktroja lep, v njem je vse kot mora biti, celo dobiček ustvarjamo.

Resničen svet, v katerem živimo zaposleni na RTV-ju in plačniki RTV prispevka,  pa je drugačen. Dejstva:

– Višje sodišče je odločilo, da je bil Andrej Grah Whatmough na mesto generalnega direktorja RTV-ja imenovan nezakonito. Ker ni izpolnjeval enega od ključnih pogojev za delovno mesto, ni imel izkušenj z vodenjem večjih sistemov. Ker je bil do imenovanja zaposlen v podjetju, ki je imelo samo enega zaposlenega, Andreja Graha Whatmougha. Kdo tega ne razume?

– Policija je tožilstvu podala ovadbo zaradi domnevnega spolnega nadlegovanja na delovnem mestu. Grah Whatmough, Urbanija in Rebernikova domnevnega nadlegovalca še vedno planirajo za delo v istih prostorih in ob istem času, ko je tam domnevna žrtev spolnega nadlegovanja.

– Število prijav mobinga na RTV-ju skokovito narašča. Na ugotovitve Komisije za preprečevanje mobinga v dokazanih primerih mobinga se Grah Whatmough niti ne odziva. Ker mobing ni naključna deviacija, je sistemska rešitev za uničenje ”nepravih” zaposlenih.

– Policija je že predala tožilstvu ovadbo proti Grah Whatmoughu zaradi finančnega oškodovanja RTV-ja, samo v enem primeru za več kot pol milijona evrov.

– Tudi Uroš Urbanija je osumljen kaznivega dejanja zlorabe položaja.

– Gledanost TV Slovenija 1 kot glavnega programa javne RTV hiše, je tudi v letošnjih prvih dveh mesecih padala. V januarju je v primerjavi z lanskim januarjem padla za 11 odstotkov. V februarju je v primerjavi z enakim obdobjem lani padla za še več, za 14 odstotkov. V osrednjem televizijskem času (prime time) je gledanost januarja padla za 10 odstotkov in februarja za 15 odstokov. In gledanost osrednjega informativnega bloka na TVS1 med 19h in 20h je padla še huje: januarja za 19% vprimerjavi z lanskim januarjem; in februarja za 18% v primerjavi z lanskim februarjem (Vir Marko Milosavljević).  Tragikomično je, da je Grah Whatmough na današnji tiskovni konferneci izjavil, da s podatki še ni seznanjen!!!

– Poslovanje RTV-ja je katastrofalno. Kljub krčenju programa in investicij, kar se pozna tako pri nižji gledanosti kot pri vse več tehničnih napakah, je šele po računovodski akrobatiki Grah Whatmough iz 3 milijonske izgube pridelal 96.000 € dobička. Državni zbor je že zahteval revizijo poslovanja. Sprememba računovodskih standardov sredi poslovnega leta pa soupada tudi z odstopom Grah Whatmoughove pomočnice za finance, po naših virih zaradi nestrinjanja s takšnim prirejanjem poslovnih izzidov.

– Da za Grah Whatmougha zakoni, pravila, etika in morala ne obstajajo, dokazuje sicer nepomemben, a značilen kadrovski manever. RTV je objavil razpis za vodjo službe v enoti tehnika, investicije, inženiring. Na razpis se je javil vodja MMC-ja Anže Ančimer. Z njim so za en dan sklenili pogodbo in ga potem ponovno vrnili na mesto vodje MMC-ja. Zakaj? Če ga bo novo vodstvo RTV-ja želelo razrešiti, ga bo moralo vrniti na prejšnje delovno mesto. In to ne bo mesto, ki ga je zasedal pred vodenjem MMC-ja, tehnolog v radijski produkciji, ampak dobro plačano mesto vodje, ki ga je zasedal zgolj en dan. 50-i plačni razred. Podoben manever, kot ga je Grah Whatmough uporabil, ko je kot nezakoniti generalni direktor sam zase objavil razpis za generalnega direktorja, na dan seje Programskega sveta odstopil in se pustil čez nekaj ur ponovno izvoliti. Tokrat, uganili ste, razpis ni zahteval delovnih izkušenj. 

In takih primerov je še in še. Začetniki dobivajo uredniške in komentatorske pogodbe, ustrežljivi izvajalci odpravnine, finančnica bo kljub upokojitvi nadaljevala z delom kot honorarna sodelavka, Gerič, najbolje plačani urednik z najmanj programa in novinarjev, pa na sestankih avtoritativno razalaga, kaj je profesionalno novinarstvo in kako bodo razsuli vlado. 

Srečanje z ekipo ustvarjalcev novega televizijskega programa Planet TV; Mercator center Šiška, terasa restavracije Angel, Ljubljanske brigade 33, LJUBLJANA Urednik informativnega programa Planet TV Rajko Gerič.

Zato je popolnoma jasno, da Grah Whatmough ne bo odstopil. Kot smo že napisali, preveč denarja in preveč obljub je v igri. Predvsem pa, vse, kar ga čaka na sodiščih in drugje po koncu kariere na RTV-ju je tako črno, da je vsaka minuta, ko mu uspe odložiti lasten konec, zlata vredna. 

,
%d bloggers like this: