JE*ENO VEČ JIH JE!

Igor Pirkovič je v eni od svojih kolumen, v kateri je opisoval javno tribuno o razmerah na RTV pred skoraj natančno enim letom, zapisal: 

In ob koncu tribune, da ne bi ostalo trohice dvoma, novinarka z radijske strani pove: »Če ne zmagamo, je konec javne RTV«. Doslej sem mislil, da tisti, ki ne zmaga (za kakršnokoli obliko merjenja moči že gre), nasprotniku pač čestita.

Redko se zgodi, da ima Igor Pirkovič prav. Ja, nasprotniku je treba čestitati. Zato: Bravo, zmagali ste, j**eno več vas je, uničili ste javno RTV, čestitamo. 

V tej ”obliki merjenja moči” smo imeli sicer različne cilje. Mi smo želeli neodvisen javen servis, verodostojne informacije, kakovostne vsebine, vi ste želeli dobro plačana delovna mesta, nove službe za ”vaše kadre”, dokončno razvrednotenje informativnega programa, marginalizacijo najpomembnejšega kulturnega medija v državi.

Čeprav nas je tistih, ki želimo kakovosten, kredibilen, neodvisen javni medij v Sloveniji j**eno več, pa je v vodstvu RTV-ja j**eno več vas, uničevalcev RTV-ja.

Mi, ki ustvarjamo, cenimo ideje, znanje, nove vsebine, težko razumemo, kako lahko nekdo proslavlja zmago ob uničenju nečesa, kako lahko uživa na pogorišču, kako mu je lahko všeč nekaj grdega. Ampak vseeno, čestitamo!

,
%d bloggers like this: