URBANIJA IN NJEGOVI NESPOSOBNI KOLABORANTI

Ker Urbanija nima pojma o televiziji, hkrati pa ima dovolj politične kilometrine da se zaveda, da je za vse odločitve objektivno odgovoren, se skriva za t.i. strokovnimi skupinami. Pred vsako odločitvijo namreč imenuje ”strokovno skupino”, ki po njegovih navodilih sprejme odločitev. Praviloma gre za odločitve, ki so v nasprotju s stroko, pravili in celo zakonodajo, Urbanijevo osnovno vodilo je, da nekaj, kar so sprejeli njegovi predhodniki, spremeni. Ni važno kaj in kako, samo, da vsaj na videz izgleda, da se nekaj na televiziji dogaja. Ni novih oddaj, ni novih vsebin, ni nove tehnologije, ni novih scen, ničesar novega ni. So pa spremembe, dokaz, da obstaja vodstvo televizije in da nekaj dela.

Vse je precej podobno debati za šankom o nogometni tekmi. Vsi smo selektorji, vsi smo v mladosti brcali žogo, vsi bi dali gol, če bi se znašli v podobni situaciji, vsi smo boljši od tistih, ki dejansko igrajo za reprezentanco. Samo splet okoliščin in velike zgodovinske krivice so nam preprečile, da nismo postali globalne zvezde in zdaj za šankom kritiziramo tiste, ki so, čeprav slabši od nas, uspeli v življenju.

In iz družbe takšnih zafrustrirancev Urbanija sestavlja svoje ”strokovne skupine”, ki spreminjajo programsko shemo, popravljajo špice, posodabljajo grafično podobo, promovirajo program itd itd. 

Kako to izgleda, vidijo vsi gledalci. Napaka na napako na napako. O tem smo že pisali, ampak Urbanija svoje lomastenje nadaljuje. Ljudje, ki so na RTV-ju že več desetletij, pa kljub menjavam vlad, direktorjev, urednikov, vodij, nikoli niso dosegli ničesar, si ne postavijo predse ogledala in si priznajo, da so verjetno nesposobni. Ne, ti ljudje verjamejo, da se jim že vsa desetletja dogajajo krivice in Urbanija je prvi, ki jim je dal priložnost, da se dokažejo. In se res dokazujejo. Poglejte, kaj imamo na ekranu. Ne, to niso naključne napake, to je rezultat dela Urbanijevih kolaborantov. Pač, kdor ne zna, ne zna.

Zadnji v seriji kolaborantskih fiaskov je sprememba končnih špic. Urbanijo so iz neznanih razlogov zmotile končne špice, v katerih so navedeni avtorji oddaj. Po njegovih navodilih jih je ”strokovna komisija” skrajšala, črtala iz njih večino ustvarjalcev (ker oddaje nastanejo same od sebe) in jih ”poenotila”. Danes imamo na ekranu zmazek. Ker so oddaje različne, navodila pa konfuzna in nedodelana, so končne špice postale grafično, vsebinsko, oblikovno in časovno različne. Sračje gnezdo, po domače. Še pomembnejše pa je poniževanje ustvarjalcev, ki za Urbanijo ne obstajajo več! Za Urbanijo obstajajo zgolj šefi!

Trenutno poteka podpisovanje peticije, da bi se špice vrnile v predhodno stanje. Čakamo na odziv Urbanije. Bo vse strokovne sodelavce, ki se spoznajo na televizijsko delo, poslušal, ali bo, po svoji stalni navadi, za vse obtožil politične zarotnike? 

,
%d bloggers like this: