NESPODOBNE PONUDBE, VREČE DENARJA IN ”NEPRISTRANSKOST”

Največji zvezdi naše televizije, Miši Molk, je v.d. direktorja televizije Uroš Urbanija poslal neverjetno žaljivo ponudbo – predlagal ji je, da bi s Tjašo Platovšek izmenično vodili obskurno oddajo Prestiž na drugem programu.

Tjaša Platovšek, voditeljica oddaje, ki se ukvaja z glamurjem in modo, je bila sicer te dni v Ukrajini. Ob Valentinu Arehu je imela RTV tam tako dva vojna dopisnika. Eden, kot smo že pisali, gledalce predvsem zavaja, zakaj je Areh potreboval pomoč voditeljice Prestiža, lahko samo ugibamo.

No, Miša Molk seveda takšne nespodobne ponudbe ni mogla sprejeti in je v skladu s filmom ”Nespodobno povabilo” odgovorila, da tega niti za milijon evrov ne bi sprejela.

Za precej manj denarja, a še vedno veliko, pa se je prodala javnosti manj znana Irena Bočko. Glavna finančnica več direktorjev televizije se je ta mesec upokojila. Ampak, da bi ji pripadla odpravnina v višini okrog 50.000€, se je nekaj mesecev prej z mesta pomočnice direktorja prestavila na mesto glavne producentke. S tem je tik pred upokojitvijo izpolnila pogoje za prejem odpravnine. Ko je dobila odpravnino in se ta mesec upokojila, pa je takoj podpisala upokojensko honorarno pogodbo.

Gre sicer za majhen denar, a Urbanija ji je podelil neverjetne pristojnosti. Tako zdaj kot pogodbena upokojenka z zelo malo mesečnimi urami obveznosti, še naprej vodi vse finančne zadeve na televiziji, podpisuje račune, sklicuje sestanke itd. Skratka, še naprej pomaga generalnemu vodstvu nadzorovati finančne tokove.

Generalno vodstvo tako ”špara” pri naročninah časoopisov ali pri oblekah za televizijske voditeljice, z lopato pa meče denar svojim kadrom. O kakšni primopredaji poslov ni niti govora! V okolju strahu, ki ga je ustvaril Urbanija, se seveda nihče ne upa opozoriti na nezakonitost stanja, da je upokojenka nadrejena  redno zaposlenim ljudem, ki imajo pogodbene in siceršnje obveznosti in odgovornosti. Pa če tudi gre za neformalno nadrejenost!

Kako ”objektivne” predstave o svetu okrog sebe ima naše generalno vodstvo, pa je pokazal predsednik Programskega sveta dr. Peter Gregorčič. Na Ustavno sodišče je osebno odnesel  predlog za izločitev sodnice dr. Neže Kogovšek Šalamon iz ustavne presoje novele. Razlog je, da sodnica še vedno sodeluje z Mirovnim inštitutom, ki je na Ustavno sodišče podal skupno intervencijo z DNS in Pravno mrežo. O sodelovanju z Mirovnim inštitutom, tam je dopolnilno zaposlena za petino delovnega časa,  je sodnica sicer Ustavno sodišče obvestila že na začetku mandata.

Gregorčiča pa seveda ne moti pristranskost ”njihovega” ustavnega sodnika dr. dr. Klemna Jakliča. Nekdanja ministrica za kulturo  Majda Širca je spomnila, da je ustavni sodnik Klemen Jaklič pred desetletjem javno branil zakon o RTV Slovenija, ki so ga pripravili v stranki SDS (”Grimsov” zakon).  Po poročanju Mladine, je 20. marca letos na Radiu Ognjišče Jaklič vsebinsko nasprotoval novemu zakonu o RTV Slovenija. In še najbolj ”nepristranski” podatek: leta 2005 je Klemna Jakliča predlagala za člana Nadzornega sveta RTV stranka SDS!

,
%d bloggers like this: