USTRELITI NE, OPROSTITI! / USTRELITI, NE OPROSTITI!

Znan primer telegrama, kjer postavitev vejice odloča o življenju ali smrti, je v preizkušeni maniri manipuliranja uporabilo generalno vodstvo RTV-ja. V sporočilu zaposlenim so ”pozabili” ločiti dve novici in večina zaposlenih na RTV-ju je sporočilo razumela, da se nam je dvignila plača zaradi dogovora med generalnim vodstvom in dvema sindikatoma, ki sicer ne podpirata stavke.

”Saj to generalno vodstvo niti ni tako slabo, in tudi ta dva sindikata sta kar uspešna!”, so si tako mislili načrtno zavedeni zaposleni.

No, če v novico dodamo na pravem mestu odstavek, ugotovimo, da gre za zavajanje, da podpis aneksa nima nobene povezave z dvigom plač in da je višja plača posledica dogovora vlade in sindikatov, ki je bil dosežen oktobra lani.

Zasluge generalnega vodstva pri tem so točno takšne, kot je njegova kredibilnost – nične!

Podoben poskus zavajanja smo doživeli ob fotografiji iz Planice, kjer se pred objektivnom veselo smehljajo predstavniki generalnega vodstva in vršilka dolžnosti direktorice UKOM-a Petra Bezjak.

Naša nekdanja sodelavka, ki se je, ko je bila še zaposlena na RTV-ju, z Grah Whatmoughom odlično razumela, je prijateljske odnose ohranila tudi po odhodu z RTV-ja. Po odzivih na fotografijo na twitterju je ugotovila, da morda ni najbolj pametno, da javno razkazuje naklonjenost generalnemu vodstvu v času, ko le to z vsemi topovi napada njenega sedanjega šefa, predsednika vlade. Hitro je objavila twitt, v katerem se opravičuje, da je nasmejana samo za potrebe fotografiranja. 

Tudi če bi temu ”opravičilu” verjeli, pa se Bezjakova v nadaljevanju zapisa osmeši, ko navaja, da se je ” v pogovorih z nekdanjimi sodelavci prepričala, da je stanje v hiši resno…”! Ker je to velika skrivnost in tega do zdaj ni vedela? 

Nam se zdi, da sta si Bezjakova in njen predhodnik na čelu UKOM-a Urbanija v nečem precej podobna. Tako, kot je Urbanija z neplačevanjem STA-ju škodil Janševi vladi, Bezjakova s svojim prijateljevanjem z vodstvom RTV-ja škodi Golobovi vladi. Vemo, kakšne posledice za vlado so imela Urbanijeva dejanja!

,
%d bloggers like this: