ENA SLABA IN ENA DOBRA NOVICA: GROŽNJE MIŠI MOLK, VIDA PETROVČIČ PA NA JUTRANJIH POROČILIH

Potem, ko je največja televizijska zvezda Miša Molk zavrnila izmenično vodenje obskurne oddaje Prestiž, ji je zdaj generalno vodstvo zagrozilo: ”Ali sprejmeš vodenje oddaje ali pa dobiš izredno odpoved delovnega razmerja.” Kako se bo zadeva razpletla, vam bomo sporočili.

Zdaj pa druga, dobra novica, vezana na stavkovni dan. Kdor ima močne živce in visok prag tolerance na vsesplošno nerazgledanost in trosenje floskul in si je ogledal informativne oddaje na televiziji Slovenija na stavkovni dan, je do zdaj že verjetno prišel k sebi. Tisti bolj občutljivi in tisti, ki so že zdavnaj nehali gledati naše oddaje, že dva dni v medijih in na družbenih omrežjih berete, kaj vse si je privoščila ekipa kolaborantov in stavkokazov. Zato samo na kratko:

Že sam začetek osrednje informativne oddaje je napovedal, da bodo spet napadali vlado, ampak da pri najboljši volji ne najdejo ničesar : ”Še vedno niso povsem razčiščene okoliščine odprtja bančnega računa predsednika vlade v romunski Bukarešti”. Razumete? Ne?

Gre za Dnevnik, oddajo, ki obljublja ”učinkovit dnevni pregled dogodkov”. In v udarni novici smo izvedeli samo to, da se je novinar sprehodil od sedeža Gen-I do banke in naštel 1822 korakov?!?

Sledilo je nekaj dnevnih dogodkov, nato pa selitev v Ukrajino. Vojni dopisnik Valentin Areh je začel reportažo z izjavo, da so ”ruske sile napredovale v središču Bahmuta, Ukrajinske sile pa so napredovale v okolici mesta”. Razumete? Ne? 

Sledila je še ena reportaža iz Ukrajine, kjer je modna poznavalka Tjaša Platovšek obiskala Černobil. S prispevkom je razburila jedrske strokovnjake, ki so zapisali, da navaja neresnice in straši gledalce. 

Dodali so kolaboranstki ekipi nerazumljiv poziv k ”odgovornemu in resnicoljubnemu novinarstvu”.

Sledilo je omembe nevredno javljanje iz Severne Irske in prispevek o staranju prebivalstva na Japonskem, kar so sicer v rubriki zanimivosti drugi mediji objavili že vsaj dan prej.

Novinarsko stavko v lastni hiši je voditelj Nejc Krevs le omenil, pa še to z navajanjem mnenja generalnega vodstva. Nadaljeval je Igor Pirkovič s prispevkom nedefinirane zvrsti, če smo prijazni, mu lahko pogojno rečemo komentar. V njem pa je naredil malo reklame za spletno stran Tukajsmo in z videom predstavil ekipo kolaborantov. Razumete? Ne?

Jože Možina je, ni bilo težko uganiti, ponovno razložil, da je poleti 1945 ”nastopila tako imenovana svoboda”. 

In tako naprej do konca Dnevnika, s katerim je bil končno zadovoljen celo Uroš Urbanija. 

Ampak, nekaj pa so spregledali vsi, generalno vodstvo, spletni komentatorji, mediji. Jutranja poročila je vodila Vida Petrovčič. Ne trdimo, da so vsi spregledali Vido. Ne, spregledali so dejstvo, da je jutranja poročila, ki jih sicer vodijo najmlajši voditelji, na začetku svojih voditeljskih karier, vodila voditeljica, ki izpolnjuje pogoje za upokojitev. Vojska kolaborantov je očitno tako majhna in nezanesljiva, da so morali vpoklicati vse ”prvokategornike”. Niti za en sam dan jih ni dovolj. To pa je v vsej tej sramoti za nacionalno televizijo resnično dobra novica!

,
%d bloggers like this: