HIŠA RAZPADA, VODSTVO PA ROMA NA RAI

Po naših informacijah je močna delegacija v sestavi Andrej Grah Whatmough, v. d. generalnega direktorja, Vesna Zadravec, strateški marketing, Anica Žgajnar, finančna služba, Uroš Urbanija, v. d. direktorja TV, in David Runco, vodja regionalnega centra, odšla na obisk na RAI.

Klikanost MMC portala pada, gledanost televizije je že apokaliptična, generalno vodstvo pa si je v teh dneh privoščilo izlet na RAI. Česa bi se naj tam učili?

Najprej jim predlagamo, da gredo pogledat na RAI Fiction, kjer skupaj z HBO in Netflix snemajo odmevne nadaljevanke za klasično televizijo. Potem naj si pogledajo njihove digitalne kanale in se pri RAI Play pozanimajo, koliko so investirali v nove nadaljevanke za RAI Play, še pred vsem skupaj pa naj si ogledajo, kako pripravljajo, na primer, paradno zabavno oddajo Soliti Ignoti, besedo dve spregovorijo z Amadeusom (Amadeom Umbertom Rito Sebastianijem), ki je tudi eden od soustvarjalcev Sanrema, pa kakšno rečejo s Paolom Petrecco, direktorjem RAI News, kjer so kljub delitvi na naše in vaše po kanalih vseeno dosegli zavidljiv nivo poročanja in se skušajo, vsaj zaenkrat, od delitev čim bolj odmikati. Ne bo škodilo, če se sprehodijo v zakulisje katere od oddaj in preštejejo število sodelujočih na projektu, morda pogledajo v njihove scenske delavnice, pa v oddelek za promocijo, ki že leta pobira odmevne nagrade vsepovsod, pa njihov lučni park, grafiko …

Upamo, da so se uspeli sestati s predsednico RAI, saj je Marinella Soldi profesionalka z izkušnjami z MTV-ja in Discoveryja. Lahko jim svetuje, kako dvigniti gledanost in klikanost, ker pa je ekonomistka, lahko svetuje tudi, kako našo hišo, ki naj bi lani izvrstno poslovala, izvleči iz finančne krize. Preverjamo namreč informacije, ki krožijo po RTV, da za izplačilo plač generalno vodstvo že najema kredite.

,
%d bloggers like this: