V ARENI PRIČAKUJEMO PUTINA, DALAJ LAMO, JFK-ja IN TITA! *

Igor Pirkovič prepričuje slovensko javnost, da je spregledal odgovor predsednika vlade dr. Goloba. Nihče, niti Igor Pirkovič ni takšen amater, da bi javno objavljal, da pride v studio predsednik vlade, če ne bi imel njegove potrditve.

Igor je poskusil nastaviti past, pa mu ni uspelo. Za kaj gre? 

Na RTV sporedu piše, da se bosta v Areni soočila Janez Janša in Robert Golob. Resnici na ljubo piše, da oba omenjena pričakujejo v studiu. Prevedeno to pomeni, da si je Igor zaželel, da v studiu oba vodilna politika prideta, z njima pa se tega ni dogovoril.

No, z enim se je, z drugim pa ne. Ker je stranka SDS na svojih profilih na družabnih medijih objavljala, da bosta Janša in Golob gosta Arene je jasno, da je Janša potrdil sodelovanje v oddaji.

Golob ne le, da sodelovanja ni potrdil, pisno se je pravočasno opravičil Pirkoviču, da zaradi drugih obveznosti v Areno ne more priti.

Pirkovič je popoldan, na dan oddaje, javno priznal “napako”: premierjevo opravičilo naj bi namreč končalo v spamu, nezaželjeni pošti, in Pirkovič ga od četrtka ni opazil. 5 dni je torej pripravljal oddajo, za katero ni imel potrditve gosta, ni videl njegovega opravičila in ni preveril, ali gost pride ali ne.

Tega niti popoln začetnik ne bi naredil. Dokler nimaš potrditve gostov, nimaš oddaje in je ne reklamiraš. Igor je ves čas vedel, da predsednika vlade v Areno ne bo, pa je kljub temu skupaj s stranko SDS promoviral oddajo. Kakšen je bil torej Pirkovičev načrt?

Objaviš imena gostov, stranka to začne reklamirati (zgolj retorično vprašanje, se vam zdi, da obstajajo kakšne tesne vezi med voditeljem oddaje in stranko?), nato pa čakaš, kako se bo razpletlo. 

Ali bo Golob ugriznil v vabo, padel na finto in prišel k Pirkoviču in Janši v areno (načrtno pisano z malo začetnico!)? Ali bo Golob tiho in bo Pirkovič v oddaji povedal, da je povabil premierja, ki pa ni prišel ( ker se je ustrašil soočenja z Janšo ali/in ker ne spoštuje medijev, novinarjev)? Ali…? 

Kdo ve, kaj je mislil Igor, da mu ni prišla na misel možnost, da bo premier pravočasno obvestil javnost, da se je opravičil? Da bo vsa Slovenija še enkrat več videla, kakšnih metod se poslužujejo ugrabitelji RTV-ja?

Kaj mislijo ljudje, ki si dnevno izmišljajo banalne laži, od posilstev v prestolnici, aktualnih vojnih “poročil” iz mesece dni starih agencijskih posnetkov do nepotrjenih gostovanj predsednikov vlad v manipulatorskih arenah?

Ne vemo, kaj mislijo. Vsekakor pa mislijo bolj malo.

*

Naslov je seveda parodija na Igorjev način objavljanja gostov. Za tiste malo manj razgledane gledalce Arene, dva od “napovedanih” gostov sta že pokojna.

,
%d bloggers like this: