GENERALNO VODSTVO Z LAŽMI O DEZERTERSTVU NAPADA SAŠA HRIBARJA

Sašo Hribar je bil v času osamosvojitve vojne v sestavi Teritorialne obrambe. Pripravljen je bil torej svoje življenje zastaviti za svojo domovino. 32 let kasneje je v oddaji Radio Ga Ga izjavil, da osamosvojitvene vojne ni bilo, ampak da je šlo za agresijo na Slovenijo (celotna izjava spodaj *). 

Lojze Peterle, predsednik VSO

V Združenju za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO) so bili nad izjavo zgroženi, predsednik združenja Lojze Peterle pa je Hribarja obtožil dezerterstva. Hribarjev nadrejeni v TO je Peterletovo izjavo zanikal in dodal: ”Dejstvo je, da je on (Hribar, op.p.) bil med tistimi, ki so bili v prvi liniji spopada z enotami JLA, in ima moralno pravico, da o tem sodi. Napade pa doživlja od struktur, predvsem VSO-ja, ki po veliki večini sploh niso sodelovale v obrambno-osamosvojitvenih dogajanjih”

Drago Zadergal, v.d. strokovnega direktorja za področje prava na RTV Slovenija

Vse to ste lahko brali po medijih v zadnjih dneh. Če ste pričakovali, da bo Hribarju stopila v bran njegova lastna hiša, ste se zmotili. Nasprotno! Blatenju in napadom na Hribarja se je pridružil vodja pravne službe na RTV, Drago Zadergal, sicer nekdanji svetovalec v kabinetu predsednika vlade Janeza Janše. Na twitterju je objavil, da je bil Hribar dezerter!

Živimo torej v državi, kjer lahko član generalnega vodstva RTV javno, z lažmi, žali zaposlenega na RTV, sicer tudi člana Programskega sveta RTV, izbranega z glasovi zaposlenih na RTV-ju! 

Človeka, ki se je s puško in besedo boril za samostojno Slovenijo, žali strankarsko nastavljen aparatčik?!? Ker lahko…. 

Sašo, mi smo tukaj, mi smo s tabo!

—-

* Celotna izjava v oddaji radio Ga Ga: “Govorim kot Sašo Hribar, ne kot radio Ga Ga. Na živce mi gre muzej slovenske osamosvojitve in njegovi prdci. Tisti, ki so razdvajali slovenski narod, tisti, ki so srali v Cankarjevem domu, govorijo o nekem muzeju, s katerim bi se oni morali slikati in imeti svoje spomenike. Trditev; osamosvojitvene vojne nikoli ni bilo. Bila je agresija na Slovenijo, ampak zgodovinske danosti so bile take, da je bilo vsakomur jasno, da se vojna v Sloveniji ne more razplamteti, ker je armada komaj čakala, da gre 100 kilometrov nižje. Kar je bilo v Sloveniji, je bila telepatska državljanska vojna. Takrat se je slišalo, da so na eni strani domoljubi in na drugi strani domojebi. Ampak ti hujskači iz Cankarjevega doma še niso imeli takrat dovolj moči, da bi okužili vse nas, ki smo bili pod orožjem, da bi se začela krvava bratomorna državljanska vojna. Ni bilo osamosvojitvene vojne, nikoli! Prdci iz Cankarjevega doma si postavljajo spomenik sovraštva in govorijo, da gre za spomenik osamosvojitve.”

,
%d bloggers like this: