URBANIJA IN ANČIMER OSTALA BREZ ŽELENIH FUNKCIJ NA EBU-ju

Generalno vodstvo ne le, da je izgubilo kompas, da krši vsa strokovna pravila, nima niti osnovnega razumevanja o svetu okrog sebe. Tako kot se jim zdi negledljiv program, ki ga producirajo, vrhunski, tako kot se jim zdi katastrofalno poslovanje vrhunsko, tako kot se jim zdijo njihovi na sodiščih dokazano nezakoniti postopki legalni, tako tudi mislijo, da so oni sami vrhunski strokovnjaki. 

Ni jim dovolj, da odločajo o vsem na RTV-ju, svojo moč so želeli razširiti tudi na EBU, združenje evropskih javnih radio televizij. Ta mesec so bile volitve o organe EBU-ja in v.d. direktorja televizije Uroš Urbanija in v.d. vodje MMC-ja Anže Ančimer sta kandidirala v t.i. TV Committee in Digital Committee.

Iz njunih vlog je razvidno, da imata popolnoma zgrešeno samopodobo. Urbanija, ki je v svojem mandatu televizijski program le krčil, izvajal amaterske posege v oddaje, njegov vrhunski ”dosežek” pa je prenašanje obskurnih protestov na prvem programu javne televizije, je sebe označil kot človeka z obsežnimi televizijskimi izkušnjami, ki ga zanimajo inovativni pristopi!?!

Ančimer, ki je na mesto vodje MMC-ja ”padel” iz radijske produkcije in od njegovega prihoda v MMC-ju vse nazaduje, se je predstavil kot ”multimedijski strokovnjak”, katerega ekipa je naredila platformo RTV 365 ( ta je v celoti nastala in že bila javno v uporabi pod prejšnjim vodjem MMC-ja Luko Zebcem!!!).

Priti v odbore ni pretirano težko. Za televizijskega je bilo za 13 mest (predsednik, podpredsedniki in člani) 19 kandidatov, za digitalnega pa je bilo za 13 mest 21 kanidatov.

Urbanija in Ančimer kljub več mesečnemu lobiranju nista bila izbrana. 

Ob tem je treba povedati, da je bila prejšnja direktorica televizije Natalija Gorščak celo podpredsednica TV committee-ja, pa ji sedanje generalno vodstvo sploh ni dovolilo kanidirati. Enako so kandidaturo prepovedali kandidatu za tehnični odbor Marku Filliju, dolgoletnemu generalnemu direktorju in pom. gen.dir, za tehniko in produkcijo. 

Na EBU-ju pač šteje stroka. Tam ne moreš s pomočjo ene politične stranke brez znanja in brez izkušenj postati niti član kakšnega odbora, kaj šele podpredsednik ali predsednik. Da pa se lahko postane marsikaj, če imaš znanje, dokazujejo številni RTV-jevci, ki so v minulih letih zasedali pomembna mesta na EBU-ju: Boris Bergant je bil podpredsednik EBU-ja, Natalija Gorščak podpredsednica odbora za televizijo, Mirko Štular podpredsednik odbora za radio, Zvezdan Martić podpredsednik za digital/on line, Miša Molk podpredsednica največjega projekta v okviru EBU Evrosonga…

Urbanija, Ančimer in ostali politični nastavljenci na RTV-ju so svoj limit dosegli. Vsi na RTV-ju, še bolj pa vsi v mednarodnih krogih vedo, da nimajo pojma. Z neizvolitvijo so jim to tudi na prijazen način povedali. Povedali so jim tudi volilci, vsak dan jim povedo gledalci, ves čas jim to govorimo sodelavci. Grah Whatmough, Urbanija, Rebernikova, Ančimer in kompanija pa še naprej nimajo pojma, da o svojem delu nimajo pojma.

,
%d bloggers like this: