KOLIKO DENARJA POPIJE IN POJE GENERALNO VODSTVO IN KAJ DELA NADZORNI SVET?

Generalno vodstvo, ki je spravilo RTV na rob finančnega prepada, ki je za odpravnine zapravilo milijone in ki je za vsaj približno normalnost poslovanja prodalo hišno srebrnino, se obnaša točno tako, kot bogata elita na potapljajočem se Titaniku – vedo, da se bodo potopili, ampak do takrat bodo pa uživali. Kot se reče: ”Če propadamo, propadajmo v slogu!”.

Ne le RTV-jeva hišna restavracija, tudi restavracije okoli RTV-ja, tiste bolj elitne, imajo odprte naročilnice za bogate pojedine političnih nastavljencev. Medtem ko se Grah Whatmough skriva in ga v javnosti praktično ne vidimo, večkrat na ”službeno” kosilo svoje zveste urednike pelje Jadranka Rebernik, najbolj pogosto pa to ”boniteto” izkorišča Vesna Zadravec. Potem, ko se je zvito umaknila z mesta pomočnice generalnega direktorja na manj opazno in varno mesto vodje strateškega marketinga, skuša lobirati v političnih krogih, da bi preživela tudi ob morebitni menjavi generalnega vodstva. Po naših informacijah se skuša zbližati z eno od vladnih strank, kjer ji vrata odpirajo kolaboranti iz vrst sedanjega generalnega vodstva.

Kakorkoli, medtem ko hiša nima denarja ne za časopise, snemalne ekipe ali dežurne novinarje, bistveno večje zneske generalno vodstvo zapravi za hrano in pijačo. Seveda si boste takoj postavili vprašanje, kaj dela Nadzorni svet? Kot že celoten mandat sedanjega generalnega vodstva: nič. Tako kot so zamižali na obe oči ob vseh aferah, o katerih smo pisali mi, razni mediji ali pa so o njih razpravljali celo v Državnem zboru, mižijo tudi tokrat (poglejte si razpravo na mandatno volilni komisiji oz. preberite povzetek.).

Na twitterju smo lahko prebrali, da predsednik Nadzornega sveta dr. Borut Rončevič za eno leto odhaja v tujino.

Boljšega odgovora na prej zastavljeno vprašanje ne bi mogli dobiti. Svojega dela ne opravljajo in ga tudi v prihodnje nimajo namena opravljati. Medtem ko vlagajo vso energijo v to, da bi preprečili uveljavitev novele zakona o RTV, na drugi strani lepo poskrbijo zase in za svoje.

Rončevičeva objava je najbolj jasna razlaga dogajanja: na nezakonit način so prevzeli RTV, uničili so ga, kolikor se je dalo, svojih mandatov nimajo namena dokončati, saj je naloga opravljena. Zdaj pa gredo nekam na varno. Do naslednje priložnosti!

,
%d bloggers like this: