GENERALNO VODSTVO IMA DOSTOP DO USTAVNEGA SODIŠČA

Že nekaj časa je več kot očitno, da vse, kar se dogaja na Ustavnem sodišču v zvezi z novelo zakona o RTV, pride v javnost. Celo ustavni pravnik dr. Ciril Ribičič je v intervjuju za Radio Slovenija dejal, da se mu zdi odločanje ustavnih sodnikov o RTV preveč javno. 

Informacije, ki ”pricurljajo” z Ustavnega sodišča najprej objavijo mediji, naklonjeni SDS-u. To velja še posebej takrat, ko se odločanje nagiba v korist novele zakona o RTV oz. da bo bolj razumljivo, v korist velike večine volilcev, ki so novelo potrdili na referendumu. Da gre za večino in javni interes praktično v vseh pogledih, smo že pisali.

Namen pisanja o odločanju na US je več kot prozoren – ena politična stranka s tem vrši pritisk na tiste ustavne sodnike, ki bi morda želeli odločati v skladu s pravom in ne po diktatu stranke. Tem pritiskom se redno pridružujejo tudi politično nastavljeni uredniki, voditelji in novinarji na TVS, ki so vrhunec hujkaštva dosegli ta vikend.

Poskusi vplivanja na javnost in diskreditacija ustavnih sodnikov je šla tako daleč, da je bil namen viden ”že z lune” in zgražanje nad takšno zlorabo javnega medija je prešlo že v cinizem in satiro, tako da smo lahko prebrali tudi predlog, da bi tovrstne napade morali predvajati na vseh treh programih hkrati in že od oddaje Dobro jutro naprej!

Ta teden, zanimivo, o tem, kam se nagibajo ustavni sodniki, prej omenjeni ”dobro obveščeni mediji” ne pišejo. Kar seveda ne pomeni, da nimajo informacij. Tudi naše generalno vodstvo jih ima. ”Njihov človek” na Ustavnem sodišču jih je obvestil, da jim dobro kaže, da jim še vsaj nekaj mesecev ne bo treba ”spakirati kovčkov”. Zato je bilo včeraj v četrtem nadstropju veselo. Oddahnili so se. Praktično že slavijo. 

Kako vemo? Tako, kot imajo oni ”svoje ljudi” na Ustavnem sodišču, imamo tudi mi ”svoje ljudi” na RTV-ju. Povsod. Vedno. Ker RTV smo mi. S tem seveda ni nič narobe. Je pa zelo narobe, da vse, kar se dogaja na Ustavnem sodišču, ne le, da ”pricurlja” v javnost in do generalnega vodstva, vse, kar se dogaja na Ustavnem sodišču, se v naprej usklajuje z generalnim vodstvom. To pa bi moralo skrbeti vse državljane.

,
%d bloggers like this: